18 aug 2012

Helemaal Melkweg : WIN KAARTEN!

15 September  is er weer een nieuwe editie van HELEMAAL MELKWEG; het evenement waarbij de Melkweg zich elk kwartaal in alle diversiteit laat zien. Het hele gebouw is open en je kunt je wederom, met één ticket, in diverse disciplines onderdompelen.



Het muzikale aanbod zal onder andere bestaan uit de orkestrale indiefolkrock van ‘de Duitse Arcade Fire’ Get Well Soon, indierap van de technisch verbluffende Busdriver,  Beatles-achtige sixtiespop van de nieuwe huisband van de Wereld Draait Door The Kik, eigenzinnige blues & Jazz van Maison du Malheur, de beste hiphop van de Nederlandse Kraantje Pappie en de Amerikaanse Oddisee en de eigenwijze Amsterdams punk van The Don’t Touch My Croque-Monsieurs. De nodige elektronische muziek komt van het live drum’n bass duo Bottled in England.

In de Cinema is het tijd voor een lesje geschiedenis over de Melkweg; aan de hand van dia’s en filmbeelden vertelt meesterverteller Willem de Ridderbijzondere anekdotes over de begintijd.
Mr. Horror himself, Jan Doense, presenteert de nacht van de geanimeerde wansmaak; een  programma dat bestaat uit trailers en fragmenten van totaal mislukte animatiefilms. Gestart zal worden met “Vinylmania; When Life Runs At 33 Revolutions Per Minute”, waarin internationale artiesten, dj's, verzamelaars en muziekliefhebbers praten over hun liefde voor vinyl.
In het theater kan er onder andere gekeken worden naar het aangrijpende duet Parkin’son van danser en choreograaf Giulio D’Anna met zijn vader over de onbetwistbare kracht tussen ouder en kind en de voorstelling van 'ITs parade parel' Joke Emmers over geloof, hoop en liefde. Ook is er de 'eetbare installatie' From Reed to Beet, From Sweat to Sweet. 
De Mediaroom staat in het teken van een expositie ter ere van de Engelse schrijver J.G. Ballard en diens dystopische wereldbeeld met o.a. de vertoning van beelden uit de serie ‘Take me to the Hilton’ van de Nederlandse fotografeNatascha Libbert. In de Galerie vindt een foto-expositie plaats ter nagedachtenis aan veelzijdig fotograaf Frits Gerritsen (1925-2011).


5-elementz geeft hiervoor 2 x 2 kaarten weg!

Wat moet je doen?
Geef ons jouw reden via MAIL en leg goed uit waarom juist jij daar heen moet!



Een impressie van de vorige editie van HELEMAAL MELKWEG: 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten